Velkommen til Esbjerg

Uforglemmelige oplevelser på Vestkysten. Tæt på spændende shopping, inspirerende kultur og skønne naturoplevelser.

Mennesket ved Havet

Udflugt til skulpturen Mennesket ved Havet ved Sædding Strand - er et must-see på den danske vestkyst. Skulpturen er udarbejdet af Svend Viig Hansen og blev rejst i 1994 for at fejre 100 års jubilæet for Esbjerg som en selvstændig kommune. Skulpturen står i dag som et vartegn for Esbjerg med en højde på hele 9 meter.

Tirpitz

Gå på opdagelse i vestkystens historie. Tirpitz ligger skjult i klitlandskabet. Bjarke Ingels har tegnet de smukke rammer. Oplev historier om rav, det barske vestkystliv og Anden Verdenskrig. Tirpitz-stillingen bestod af to bunkere, som var en del af Atlantvolden, som den tyske besættelsesmagt opførte langs Nordsøens kyster.

Tobakken

Sydvestjyllands største rytmiske spillested. Oplev danske og internationale topnavne, og også lokale bands.
 

Musikhuset Esbjerg

Musikhuset Esbjerg har hvert år mere end 150 arrangementer. Musikhuset Esbjerg er tegnet af de verdensberømte arkitekter Jan og Jørn Utzon og er med sine 10.000 m2 Sydvestjyllands kulturelle mødested.

Fiskeri & Søfartsmuseet – Saltvandsakvariet

Brug en dag på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg. Der er meget at opleve og endnu mere at kigge på.

Fanø

Tag færgen til Fanø fra Esbjerg Havn. Fanø er vesterhav, brede sandstrande og store naturoplevelser. Her kan du opleve drageflyvning, sæler, østers, kite-buggy og meget mere. På Fanø finder du også masser af kultur på små gallerier eller museer – og så skal du naturligvis nyde en øl på Fanø Bryghus.

Esbjerg Golfklub

In Esbjerg Golf Club you can choose to play on the championship course Marbæk, or the newer course Myrtue. Both lanes have 18 holes and are of high quality. There is also a Par-3 course and a driving range, where you can warm up for a round of golf.

Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg Kunstmuseum er et museum for moderne kunst og samtidskunst, der er kendt for at fungere som eksperimentarium, hvor både børn og voksne kan få overraskende oplevelser.
I museets æstetiske laboratorium inviteres alle til at eksperimentere med farver, illusioner og optiske tricks, mens de mange interaktive formidlingsposter indbyder til personligt engagement og fordybelse.
I duftinstallationen Wittgensteins have skal man bruge lugtesansen til at fremkalde sine egne billeder, mens de åbne magasiner byder på udtræksvægge fyldt med malerier.

Udvalgte ophold