KULTUR

Esbjerg er rig på oplevelser inden for kultur nedenfor har vi samlet nogle af de ting vi vil anbefale. Udflugt til skulpturen Mennesket ved Havet ved Sædding Strand - er et must-see på den danske vestkyst. Hold øje med hvad der sker på spillestederne rundt i Esbjerg. Esbjerg Kunstmuseum er et kunstmuseum som ligger i forbindelse med Musikhuset Esbjerg, og få meter herfra finder du Vandtårnet.

de hvide maend
Mennesket ved Havet

Udflugt til skulpturen Mennesket ved Havet ved Sædding Strand - er et must-see på den danske vestkyst. Skulpturen er udarbejdet af Svend Viig Hansen og blev rejst i 1994 for at fejre 100 års jubilæet for Esbjerg som en selvstændig kommune. Skulpturen står i dag som et vartegn for Esbjerg med en højde på hele 9 meter.

Se video
tirpitz
Tirpitz

Gå på opdagelse i vestkystens historie.
Tirpitz ligger skjult i klitlandskabet. Bjarke Ingels har tegnet de smukke rammer. Oplev historier om rav, det barske vestkystliv og Anden Verdenskrig.
Tirpitz-stillingen bestod af to bunkere, som var en del af Atlantvolden, som den tyske besættelsesmagt opførte langs Nordsøens kyster.

Besøg hjemmesiden
esbjerg musikhus
Musikhuset Esbjerg

Musikhuset Esbjerg har hvert år mere end 150 arrangementer. Musikhuset Esbjerg er tegnet af de verdensberømte arkitekter Jan og Jørn Utzon og er med sine 10.000 m2 Sydvestjyllands kulturelle mødested.

Besøg hjemmeside
kunstmuseum
Esbjerg Kunstmuseum

Esbjerg Kunstmuseum er et kunstmuseum som ligger i forbindelse med Musikhuset Esbjerg. Kunstmuseet rummer en velrenommeret samling af kunst fra det 20. århundrede og frem.

Besøg hjemmeside
tobakken
Tobakken

Sydvestjyllands største rytmiske spillested. Oplev danske og internationale topnavne, og også lokale bands.

Besøg hjemmeside
sevaerdigheder top
Esbjerg Havn

Esbjerg Havn - en levende havn. Esbjerg Havn forsyner de danske oliefelter i Nordsøen og kæmpevindmøllerne til vindmølleparken på Horns Rev udskibes herfra. Oplev havnen

Oversigt over Esbjerg Havn