Kontakt os

Hotel Britannia
Torvegade 24
6700 Esbjerg

Tlf.: +45 75 13 01 11
Mail: info@britannia.dk

CVR nr.: 40039813

Direktør

Palle Storinggaard
+45 27 13 55 56
ps@britannia.dk

Restaurant Mundheld ansvarlig

Jann Rosenkilde Olesen
jo@britannia.dk

Hotelchef

Nicklas Torngaard Hansen
+45 26 70 87 64
nth@britannia.dk

Restaurantchef

Lizette Gulfan McCarthy
lgm@britannia.dk

køkkenchef

Mike Salcedo
ms@britannia.dk

Et historisk hotel i Esbjerg centrum

Det er vores mål at opfylde selv de mindste af dine ønsker, så du kan slappe af og blot se frem til et skønt ophold, hvor servicen er i top. Vi tror ikke, at større er bedre, vi tror, at mindre hoteller tilbyder et unikt personligt præg, der efterlader et varigt indtryk. 

Om Hotel Britannia

Hotel Britannia blev etableret i 1965 af en gruppe aktive erhvervsfolk fra Esbjerg. Den lokale arkitekt Sottrup Jensen, blev valgt til opgaven og hentede stor inspiration fra SAS Royal i København. Hotellet blev også i lighed med SAS Royal næsten udelukkende møbleret med dansk møbelkunst fra Arne Jacobsen.

Hotellet åbnede med 39 værelser, restaurant, bar og selskabslokaler.

I 1973 overtog en driftig lokal erhvervsmand ved navn Tage Nyborg hotellet. Han gennemførte i 1989 en større tilbygning som betød, at hotellet nu havde 79 værelser, to restauranter og selskabslokaler.

I starten af 2000 køber Eivind Dam Jensen Hotel Britannia.

I 2007 påbegyndtes en gennemgribende restaurering og udbygning. Inspireret af stedets traditioner og med et stilfuldt og elegant udtryk, blev Hotel Britannia genrejst, som en ny unik oplevelse i byens hjerte, og fremstod efter udbygningen med 108 værelser, 10 konference- og selskabslokaler samt restaurant Brasserie B.

Det nye Hotel Britannia
Ved årsskiftet 2018 / 19 solgte familien Dam Jensen Hotel Britannia til selskabet PL Hotels Esbjerg A/S (PLH), hvilket betyder at hotellet ganske enestående har været på lokale hænder siden åbningen i 1965.

PLH igangsatte straks efter overtagelsen en omfattende renovering og ændring af konceptet for hotellet, hvilket bl.a. indebærer en helt ny disponering af stueetagen, etablering af nyt receptionsområde, etablering af fitness center, cafe, restaurant og en overdækket terrasse mod Heerups Have. Opgradering af fest- og konferencefaciliteterne samt renovering af samtlige 108 værelser og værelsesgange.

I dag fremstår det nye Hotel Britannia således som et moderne Boutique Hotel, og med Esbjergs absolut bedste og mest ambitiøse gourmetrestaurant, Mundheld, der allerede i sit første leveår fik flotte anmeldelser af såvel gæster som professionelle madkritikere.

Pr. 1. januar 2020 overtog Palle Storinggaard driften af hotellet, mens PLH fortsat står som ejer af selve ejendommen